STEP IT Academy! Studiem din 1999. Educație computerizată de înaltă calitate pentru adulți și copii. Pregătim programatori, designeri și ingineri de rețea pentru o viitoare carieră în IT. Vă ajutăm să deprindeți abilități ce nu pot fi înlocuite de inteligența artificială. Pe lângă cunoștințele de profil, vă învățăm să elaborați proiecte reale, să rezolvați task-uri actuale lucrând în echipă dar și individual.

Your browser is out of date!

You are using an outdated browser Internet Explorer. This version of the browser does not support many modern technologies, that's why many pages of the website are not displayed correctly, and may not work some of functions . We recommend viewing the website using the latest versions of the browsers Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

phone_validation_text
Х ХХХ ХХХ-ХХ-ХХ

Profesiile viitorului apropiat

Ce profesii noi vor apărea în viitorul apropiat?
Cum ne educăm copiii pentru cele mai căutate joburi peste 10 ani, unele care nu există încă?
Ce înseamnă o profesie de viitor, pentru generația tânără? 

 
Piața muncii este în continuă schimbare, apar tehnologii revoluționare, așa ca robotica și inteligența artificială, care sunt tot mai populare pe zi ce trece. Călătorim în spațiu, printăm 3D aparate medicale, proteze și chiar vase de sânge, avem case inteligente și mașini autonome. 
 
Majoritatea joburilor de viitor vor îmbina mai multe domenii și pasiuni. Vom vedea astronauți care sunt și antreprenori digitali, agricultori care vor folosi atuurile programării, artiști și creatori folosindu-se de new media, detectivi de date, ingineri de roboți pentru terapie și psihologie - posibilitățile sunt nenumărate. 

La JUNIOR STEP IT Academy Moldova, învățăm copiii de 7-14 ani să-și dezvolte gândirea algoritmică prin metode distractive, să-și exploreze inventivitatea și creativitatea prin jocuri, prin elaborarea paginilor web, prin programarea roboților astfel, să fie pregătiți de milioanele de joburi ale viitorului, care le vor schimba pozitiv viața. 

 

Cum vor arăta meseriile viitorului? Ce joburi vor fi foarte căutate? 
O parte din cele mai bine plătite și căutate joburi în următorii 10-15 ani, conform predicțiilor
sunt: de la programare, robotică și alfabetizare new media, la detoxifiere digitală, turism spațial, securitate cibernetică, nanotehnologie, energii alternative, chiar și coaching pentru jucători digitali.
 
Iată care sunt unele dintre cele mai căutate meserii ale viitorului:
 
1. Ofițer de risc pentru mașini inteligente
Odată ce inteligența artificială va face parte din viața noastră de zi cu zi, un astfel de job este firesc. Ca ofițer de risc, poți analiza riscurile mașinilor sau ale roboților inteligenți și preveni erori periculoase. Aici sunt necesare cunoștințele de programare și robotică, inovație, dar și abilități soft precum experiență antreprenorială, leadership și colaborare. 
 
2. Dezvoltator de mașini zburătoare
Chiar dacă sună incredibil, această meserie va permite celor care au cunoștințe de inginerie, software development, aeronautică, dezvoltarea materialelor să lucreze la lansarea primelor mașini zburătoare. 
 
3. Specialist în securitate cibernetică
Vor exista joburi de viitor precum inginer în securitate online sau consilieri de reabilitate juvenilă în cazul crimelor cibernetice, care să protejeze companiile de atacurile cibernetice.

 

4. Voice UX designer
Dincolo de Siri și Alexa, în următorii ani vor apărea opțiuni de personalizare a vocii asistenților virtuali pentru a îmbunătăți interacțiunea om-tehnologie. Un voice UX designer cu o diplomă în lingvistică și cunoștințe de design și VR/AR ar putea să creeze tooluri, algoritmi și metode de a ajuta oamenii să aleagă vocea perfectă pentru asistentul lor virtual. 
  
5. Manager de proiectare smart home
Casele inteligente nu mai sunt o noutate și curând vor apărea designeri și tehnicieni care se vor ocupa de proiectarea acestor case, integrând tehnologia în cel mai optim mod pentru consumatori. Cunoștințele de arhitectură tradițională, de tehnologii smart și de comunicare vor fi de folos în aceste joburi de viitor.
 
6. Arhitect de arene esports
Există deja săli imense, terenuri și arene pentru fanii sporturilor tradiționale, și curând vom vedea aceste construcții și pentru pasionații de jocuri electronice. Se vor căuta manageri care să folosească tehnologiile smart, AR/VR și cunoștințele de inginerie, construcții, gaming și arhitectura pentru a construi arene pentru competițiile de gaming profesionist.
 
7. Inginer/ arhitect de mediu
Odată cu toate schimbările omului asupra naturii, încălzirea globală, problema deșeurilor și ale poluării, creșterea nivelului mării, multe companii se vor focusa pe a angaja ingineri specializați și arhitecți de mediu inovativi care să realizeze proiecte în armonie cu natura. Cunoștințele de inginerie, waste management, nanotehnologie sau biologie și design arhitectural, alături de realitate augmentată vor fi necesare. 
 
8. Specialist în protecția identității virtuale
Într-o lume amenințată de fake news, în care se poate folosi digitalul în scopuri distructive, este nevoie de specialiști care să folosească noile tehnologii și experiența non-tehnică pentru a demonstra veridicitatea datelor, a preveni riscurile și a proteja identitatea virtuală. 

 

9. Designer de personalitate robotică
În acest rol, vei putea crea personalitățile diverse ale roboților și ale interfețelor inteligente pentru a înlesni comunicare om-mașină. Cunoștințele de sociologie, filosofie, design și machine learning vor fi la mare căutare pentru astfel de joburi. 
 
10. Manager de săli de jocuri VR
Sala de jocuri tradițională va fi curând înlocuită de cele VR, iar joburile în retail vor fi la mare căutare în acest sens. Companiile de jocuri VR vor avea nevoie de asistenți și manageri familiarizați cu tehnologia VR și experiență în vânzare și retail.   
  
11. Croitori digitali
Și cei din industria confecțiilor și fashion vor folosi cunoștințele de programare și tehnologiile noi pentru a lucra rapid cu clienții. Măsurătorile și comenzile pot fi preluate printr-un sistem cloud-based și pot fi însoțite de servicii de styling și consiliere. 
 
12. Curatori de memorie
Cu o populație tot mai îmbătrânită, este foarte posibil ca generația tânără să găsească soluții de wellness pentru seniori. Un curator de memorie personală poate folosi cunoștințele medicale, inteligența emoțională, analiza de date și tehnologia VR pentru a ajuta pacienții să “trăiască” într-un mediu format de experiențe plăcute din trecutul lor, pentru a le reduce stresul și anxietatea provocate de pierderea memoriei.
  
13. Controlor de trafic
Orașele viitorului vor fi populate de mașini autonome și drone, așadar vor exista profesii dedicate celor care pot monitoriza, îmbunătăți și controla transportul aerian și terestru, cu ajutorul platformelor de IA. 
 
14. Consilier digital de wellness
Problemele de sănătate, în special obezitatea, vor continua să producă victime și în următoarele decade. De aceea, tot mai multe profesii căutate vor fi din sfera nutriției și a fitnessului - specialiști și consilieri digitali care pot lucra cu pacienții în mod regulat cu ajutorul tehnologiilor (trackere, dispozitive inteligente etc.). Bineînțeles, vor exista și consilieri în wellness digital, care să “detoxifieze” stilul de viață pe care îl au oamenii online.

 

Sunt doar o mică parte dintre milioanele de meserii posibile în următorii 5-15 ani, care arată cât de importante vor fi abilitățile inovatoare, alfabetizarea digitală și cunoștințele de programare și robotică, pe care le dezvoltăm și la cursurile pentru copii, din cadrul JUNIOR STEP IT Academy Moldova
Scopul nostru este de a stimula un nou mod de gândire, sănătos și inovator, care să ajute copiii să-și urmeze pasiunile pentru domenii cât mai diferite și interesante. 

 

Pentru noi e important ca prin intermediul cursurilor noastre, copiii să-și dezvolte abilitățile și curiozitatea lor pentru tehnologie într-un mod constructiv și să-i ajutăm să înțeleagă timpuriu avantajele reale ale tehnologiei, astfel să fie pregătiți de la o vârstă fragedă pentru un job de succes pentru viitor!

Solicitați un apel

Acest site utilizează Cookies

Politica de confidențialitate și informații legale