STEP IT Academy! Studiem din 1999. Educație computerizată de înaltă calitate pentru adulți și copii. Pregătim programatori, designeri și ingineri de rețea pentru o viitoare carieră în IT. Vă ajutăm să deprindeți abilități ce nu pot fi înlocuite de inteligența artificială. Pe lângă cunoștințele de profil, vă învățăm să elaborați proiecte reale, să rezolvați task-uri actuale lucrând în echipă dar și individual.

Your browser is out of date!

You are using an outdated browser Internet Explorer. This version of the browser does not support many modern technologies, that's why many pages of the website are not displayed correctly, and may not work some of functions . We recommend viewing the website using the latest versions of the browsers Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

Alexey Thvetnov

IBM, München : Inginer de sisteme

Absolventul cursului:

Rețele și securitate cibernetică

În ce organizație activați? Ce sarcini îndepliniți?

În prezent locuiesc cu familia mea în München și lucrez la IBM în ultimii doi ani. Destul de des în companii poți găsi o mare varietate de tot felul de posturi, uneori chiar amuzante, dar care nu vorbesc despre sarcinile zilnice reale. Pentru a rezuma, lucrez ca inginer de sisteme în echipa de operațiuni în Cloud.

Sarcina principală a echipei este operarea serviciilor bazate pe tehnologii Cloud. Inginerii CloudOps sunt primii care sunt notificați cu privire la orice problemă apărută și cei care ulterior i-au măsuri corective. În ultimele luni, am fost Lead of Automation Squad, divizia care automatizează cea mai mare parte a verificării și auditului serviciilor suportate.

La ce proiecte ați participat?

Proiectele sunt departe de cel mai important obiectiv. Dar experiența dobândită și realizările personale - dimpotrivă, merită o atenție specială. Este foarte important să încercați să folosiți timpul în mod rațional, astfel încât, privind în urmă, ar fi bine să vă amintiți munca depusă. Mai mult, acești doi parametri sunt cei care vor prezenta cel mai mult interes pentru cei intervievați în numeroase interviuri. Dobândind abilități profesionale, stăpânind noi cunoștințe și dobândind în mod constant experiență, o persoană face călătoria de la un începător la un expert, iar cea mai mare parte a acestui drum va necesita participarea la proiectele altora și implementarea arhitecturii altcuiva.

Și acest lucru este absolut normal. Pe de altă parte, fără a rata ocazia de a exersa și a rezolva noi sarcini pentru ei înșiși în fiecare zi, ei încep să încredințeze unei persoane sarcini din ce în ce mai responsabile și mai complexe, până la proiectarea de noi arhitecturi (atât software, cât și de sistem).

Recent, am început un blog tehnic dedicat diverselor aspecte ale ingineriei în domeniul software-ului și sistemelor informaționale, unde puteți găsi link-uri către profilurile mele de pe LinkedIn și alte rețele sociale.

De asemenea, de mai bine de doi ani, eu și soția mea, care, de altfel, am studiat și la STEP în urmă cu mulți ani și acum lucrăm la SAP, facem vlogging pe YouTube. Pe canal găsești playlist-uri despre Informatică (fundamente), IT (scriere CV, procesul de interviu într-o companie IT), Autodezvoltare (planificarea timpului, învățarea limbilor străine) și multe alte subiecte legate de viața noastră într-un fel sau o altul. M-aș bucura dacă cineva găsește ceva util pe aceste resurse:

Blog (engleză): https://vorakl.com

Vlog (rus): https://youtube.com/PotentialDifference

Care este cel mai provocator și de succes proiect de care sunteți mândru?

Am fost destul de norocos să pot face față celor mai dificile sarcini pentru mine în orice moment, încă de la începutul carierei mele. Și cu cât am primit mai multă experiență, inclusiv negativă, desigur, cu atât mai repede eram pregătit pentru sarcini mai complexe. Dar de fiecare dată când am observat că totul fusese deja hotărât, construit și funcțional, m-am plictisit și mi-am schimbat locul de muncă, fără a oferi șansa de a deveni ostaticul unei rutine nesfârșite și monotone. Așadar, la primul meu loc de muncă, am proiectat și implementat cu succes împreună cu echipa rețelele L2 și L3 în cadrul întregii companii, verificând pentru prima dată în practică toate cunoștințele acumulate la Academie. În timp ce lucram pentru un furnizor de servicii de internet, am proiectat și implementat un sistem de e-mail complex prin migrarea datelor dintr-un sistem vechi.

În posturile ulterioare, am avut oportunitatea de a proiecta și implementa rețele geo-distribuite și servicii de rețea, de a lucra cu servicii highload și de a rezista DDoS, de a participa la crearea unui Private Cloud și a unei platforme care oferă toate serviciile necesare pentru construirea, implementarea, lansarea și operarea produselor software pe Cloud.

Ce rol a jucat în viață STEP IT Academy?

Cred că rolul a fost cheie, pentru că mi-am completat studiile superioare (inginer de telecomunicații, diploma de specialitate) cu cunoștințele lipsă în domeniul rețelelor de calculatoare și administrarea OS Linux, ceea ce mi-a predeterminat toate activitățile profesionale ulterioare.

Ce sfaturi le puteți da studenților care în prezent studiază la STEP IT Academy?

Indiferent de domeniul de activitate umană, toți profesioniștii și experții au un lucru în comun - timpul pe care îl alocă în mod conștient pentru a învăța și a dobândi în mod constant experiență, perfecționându-și constant abilitățile. Nu se întâmplă repede. Dureaza! În medie, unei persoane îi ia 10.000 de ore pentru a ajunge la un nivel profesional, adică aproximativ 20 de ore pe săptămână timp de 10 ani.

Nu este suficient să parcurgeți un curs și să rămâneți un specialist calificat pentru tot restul vieții. Nu există carte magică sau antrenament. Doar pregătirea constantă și munca practică pe parcursul întregii activități profesionale pot duce la autorealizare și, în cele din urmă, la conștientizarea sensului și satisfacției vieții.

Acest site utilizează Cookies

Politica de confidențialitate