Tehnologii de reţea şi administrarea sistemelor

Chișinău, bd. Decebal 139

Devino inginer
de reţea cu
IT Academia STEP!

Start studii: 28 octombrie

Сonsultație gratuită

Care sunt avantajele să devii
un inginer de reţea/
administrator de sistem?

Este super!

Obiectivul principal al unui inginer de reţea/administrator de sistem este menținerea infrastructurii/serviciilor, eficiența, îmbunătățirea, modernizarea, securitatea lor. În dependență de mărimea companiei, un minut de nefuncționare a serviciilor poate să aducă la pierderi de la câteva mii la câteva milioane. Mai este necesar să evidențiem cât de importanţi sunt specialiştii cu o calificare înaltă?

Dezvoltare continuă

Administratorul lucrează zilnic cu o varietate de tehnologii care permanent se schimbă și se dezvoltă. Acest lucru stimulează necesitatea de perfecționarea continuă.

Salariu mare

Administratorii de sistem și inginerii de rețea sunt cei mai solicitați specialiști cu unele din cele mai mari salarii. Nivelul salariului depinde de calificare, abilitățile practice și în mediu constituie 2000$ pe lună.

Angajare garantată

Tehnologiile informaționale este unicul domeniu unde numărul de locuri vacante depășește numărul de specialiști În fiecare an cresc cererile pentru inginerii de rețea și administratorii de sistem.

Munca creativă

În opinia specialiștilor din domeniu, principala caracteristică atractivă a specializării este posibilitatea de a lucra cu tehnica, rezolvarea sarcinilor non-standard. Sau rezolvarea sarcinilor standarde în felul său.

Munca preferată

Dacă v-a preocupat cum sunt construite lucrurile, să înţelegeţi legăturile dintre ele şi dacă sunteţi pasionaţi de calculator, atunci profesia administratorului de sistem sau a inginerului de reţea vă este aproape de suflet. Țineți cont de pasiunea Dumneavoastră atunci când vă alegeţi specialitatea. Veți câștiga venituri din hobby-ul Dumneavoastră.

Cunoştinţe şi abilităţi

Ce trebuie să cunoască și să poată un inginer de reţea?

 • Construirea reţelelor IPv4 şi IPv6:
  • Tehnologiile LAN: Ethernet, L2/L3, Switching, VLAN, STP (RSTP, MSTP)
  • Protocoalele de rutare: EIGRP, OSPF, BGP
  • Tehnologiile multicast: IGMP, CGMP, PIM
 • Realizarea serviciilor cheie de reţea
 • Tehnologii de securitate a reţelelor

Ce trebuie să cunoască și să poată un administrator de sistem?

 • Sistemele de operare Windows Server şi GNU/Linux
 • Implementarea şi menţinerea staţiilor de lucru
 • Windows 7 / 8 / 10
 • Controlul infrastructurii Active Directory în Windows Server
 • Realizarea serviciilor bazate pe Windows Server şi GNU/Linux
 • Copierea de rezervă şi restabilirea datelor
 • Securitatea

Acestea și multe altele Vă vor învăța la IT Academia STEP
la specialitatea "Rețele și securitatea cibernetică".

Programul de studii

De ce studenții aleg
IT Academia STEP?

Program de studii modern și actual

Programul de studii este în corespundere cu cerințele pieței muncii și permanent este reînnoit. Nici o disciplină de prisos. Doar ceea de ce e nevoie pentru o angajare de succes.

Materiale educaționale și metodologice unicale

Programul de studii nu are analogii. Metodici de instruire de autor, lecții electronice, planuri de studii, proiecte reale realizate în timpul procesului de studii. Toate acestea asigură un nivel înalt de cunoștințe a absolvenților noștri.

Lectori profesioniști

În Academie activează lectori practicieni certificați invitați din companiile IT pentru a transmite abilitățile practice. Regulat au loc seminare, ore practice, training-uri pentru lectori cu scopul de ași menține nivelul înalt de cunoștințe și a abilităților practice.

Tehnică modernă

În IT Academia STEP sunt create toate condițiile pentru o studiere confortabilă. Fiecare student are locul său de lucru.

100% de ore practice

Procesul de studii are la bază sarcinile practice și comunicarea cu lectorul. La noi lipsesc lecțiile monotone. Cunoștințele sunt întărite imediat cu practică.

Diplomă internaţională

La finisarea studiilor cu succes absolvenții Academiei primesc diplome internaționale.

Certificate internaţionale

IT Academia STEP este centru autorizat de formare Microsoft, Cisco, Autodesk și centru autorizat de testare ”Certiport”. Studenții noștri au posibilitatea ca în procesul de studii să obțină certificate internaționale de la companii ca Microsoft, Cisco, Autodesk, Adobe.

Program flexibil al orelor de curs

Dumneavoastră puteți alege timpul optimal și zilele de studii (dimineața, seara, zilele lucrătoare sau sâmbătă). Studiile din IT Academia STEP pot fi combinate cu studiile din alte instituții de învățământ sau cu serviciul.

Lipsa alternativei

Lectori practicieni, programul de studii actual, dotarea cu echipament modern, certificarea internațională, ajutorul la angajare - toate acestea și multe altele deosebesc IT Academia STEP de alte instituții de învățământ.

Suport la angajare

Oferte de muncă din partea angajatorilor pentru studenții și absolvenții Academiei, programe de parteneriat în industria IT. 25% din studenții noștri primesc primele oferte de angajare deja după primul an de studii.

Grupe cu un număr mic de studenți

Studenții studiază în grupe mici. Studiile au la bază lecții practice, comunicare cu lectorii și abordare individuală către fiecare student.

Lipsa corupţiei

În IT Academia STEP nu se ia mită. Veți primi note doar pentru cunoștințele Dumneavoastră.

Înscrieți-vă la o consultaţie gratuită

Nume, Prenume*:
Telefon*:
E-mail*:

Date despre IT Academia STEP

Una din cele mai mari instituții private de învățământ (73 filiale în 20 țări). Activează din anul 1999.

Academia este nominalizată ca cel mai bun centru de formare din Europa pentru CISCO și cel mai bun centru de formare din CSI pentru Maya3D.

Academia face parte din Top 10 al celor mai bune universități tehnice din Ucraina pentru pregătirea specialiștilor în domeniul IT (conform www.dou.ua).

Metodici de instruire de autor, ce au obținut o notă înaltă a specialiștilor din întreaga lume și materiale didactice în permanentă actualizare.

Peste 1400
de lectori practicieni.

Cunoştinţe practice,
necesare în industria IT.

Studenții Academiei ocupă primele locuri la cele mai prestigioase concursuri internaționale.

Centru de formare autorizat
Microsoft, Cisco, Autodesk, Adobe etc.

Peste 45 000 de studenți și 120 000 absolvenți, angajați la companiile IT naționale și internaționale.

Absolvenții Academiei activează în 36 de țări ale lumii. Mulți dintre ei sunt fondatorii propriilor startup-uri.

Variante de studii

Cu frecvență la zi
 • Destinat
 • celor cu vârsta
  de la 15
 • Durata studiilor
 • 4 semestre, respectiv
  2 ani
 • Orarul de studii
 • 3 zile pe săptămână
  (și 2 zile pentru lucru individual)

  Dimineața: 9:00 - 12:00
  Seara: 18:00 - 21:00

 • Costul studiilor
 • de la 2250 lei/lună
 • Aplică
PROGRAMUL
DE STUDII
Cu frecvență redusă
 • Destinat
 • celor cu vârsta
  de la 18
 • Durata studiilor
 • 4 semestre, respectiv
  2 ani
 • Orarul de studii
 • O zi pe săptămână
  Sâmbăta


  Dimineața: 9:00 - 13:30


 • Costul studiilor
 • de la 1800 lei/lună
 • Aplică
PROGRAMUL
DE STUDII

Greşelile tipice în alegerea
instituţiei de învăţământ:

Goana după studii ieftine

Tendința de a economisi se va răsfrânge asupra calității de predare. Prețurile joase semnifică că lectorul primește un salariu mic și respectiv nu este destul de calificat în domeniul său. Studiile trebuie încredințate doar profesioniștilor practicieni.

Alegerea programului de studii ce nu corespunde scopurilor

Înainte de a începe studiile trebuie să stabiliți scopul spre care tindeți. Trebuie să primiți o consultație profesionistă de la un specialist. Deseori scopul eronat aduce la alegerea greșită a programului și/sau a formei de studii. Dumneavoastră veți realiza că ați greșit, dar deja veți pierde timp și bani.

Studii la cursurile de scurtă durată

Dacă aveți drept scop de a deveni inginer de rețea/administrator de sistem de la zero atunci cursurile de scurtă durată nu vor fi eficiente. Este foarte important de a schimba modul de gândire și de a obține un șir întreg de cunoștințe teoretice și abilități practice. Experiența lectorilor Academiei demonstrează că perioada optimă de studii de calitate este minimum de 2,5 ani. În acest caz, puteți fi încrezut în rezultate.

Goana după diploma de stat

De mult au trecut timpurile când diploma de stat la angajare îndeplinea rolul decizional. Acum angajatorii evaluează cunoștințele și abilitățile viitorilor angajați. Îndeosebi acest lucru este actual în domeniul tehnologiilor informaționale, unde cunoașterea limbajelor de programare și abilitățile de lucru cu noile tehnologii sunt foarte importante.

Autoinstruire

Autoinstruirea este un lucru bun, dacă Dumneavoastră aveți o voință de fier și timp destul pentru a căuta literatura necesară, lecții video și cărți audio. Dar autoinstruirea nu vă va înlocui comunicarea cu lectorul practician. Este mult mai comod și mai rapid de a învăța atunci când există posibilitatea de consultare cu un specialist care vă va îndruma în direcția corectă și vă va arăta greșelile.

Studii cu un repetitor

Lecțiile particulare cu un repetitor pot fi o alternativă autoinstruirii. În acest caz Dumneavoastră sunteți sub supraveghere, ca urmare asimilarea informației poate fi mai rapidă. Oricum astfel de studii pierd în fața orelor în grup cu un lector practician după programul adaptat cerințelor din domeniul IT. Un lector bun ar fi în stare să vă învețe bine o singură tehnologie, însă nu și un complex al limbajelor de programare și a tehnologiilor actuale. Pentru aceasta e nevoie de o echipă de profesioniști. Pe lângă toate acestea, la finisarea studiilor repetitorul nu vă va elibera certificate internaționale și diploma.
Dorinţa de a obţine rezultate uşor şi rapid
Orice variantă ați alege, rezultatul final depinde doar de Dumneavoastră. Sarcina instituției de învățământ și a profesorilor este de a ajuta studenții să-și atingă scopurile prin cele mai scurte și eficiente căi, făcând studiile productive. Experiența de 15 ani a Academiei a demonstrat că însușirea unei profesii de inginer de rețea/administrator de sistem de la zero în decurs de 2-3 luni nu este reală. Acei ce promit acest lucru își înșeală clienții. Programul Academiei, care a fost înalt apreciat la nivel mondial de specialiști din domeniu, conceput pe un termen de 2,5 ani - perioada optimă de instruire, ce permite de a obține studii de bază de calitate și siguranța aplicării cunoștințelor în muncă.

Înscrieți-vă la o consultaţie gratuită

Nume, Prenume*:
Telefon*:
E-mail*:

Companiile, în care muncesc
absolvenții Academiei

Opiniile absolvenţilor
şi angajatorilor

Evghenii Iunak, Livov
Project manager şi
Lead system engineer în British Sky Broadcasting

Eu nu aș fi reușit să ating scopurile mele din domeniul IT și carieră fără cunoștințele și abilitățile obținute în Academie. Astfel de material de instruire nu veți găsi în nici o instituție de învățământ a Ucrainei. În Academie predau doar profesioniști, cheia care face diferența este faptul că ei fac ceea ce le place. Mai adăugaţi la aceasta programul de cunoştinţe reale şi o atmosferă excelentă creată de studenţii, care într-adevăr sunt dornici să înveţe, şi veţi primi rețeta celei mai bune instituții de învățământ.

Alexandru Valiuşco,
absolventul anului 2009, Rovno, studii cu frecvență de zi,
Instructor-consultant principal pe securitatea reţelei în compania Incom

Studiile din Academie se deosebesc prin legătura strânsă între studenți și profesori, atmosferă neoficială, axare pe specializare. Studiile de aici mi-au schimbat cardinal viața: de la un gamer, care stătea permanent în Lineage 2, am devenit un profesionist competent. În cadrul Academiei eu am obținut certificate internaționale CCNA, CCNP, CCAI, CCSI. Primul lucru pe care l-am înțeles pe parcursul studiilor este că un administrator nu este o profesie. Studiile la aceasta specialitate permit însușirea a 3 sau 4 profesii. Veți avea timp să vă decideți care anume vă este interesantă.

Denis Gudilin,
absolventul anului 2011, Kiev, studii cu frecvență redusă
Research IT Support Analyst în Barclays Capital (Marea Britanie)

Pentru mine la alegerea instituției de învățământ factorii cheie au fost următorii: programe actuale de studii axate pe specializare ale companiilor de top în domeniul IT, lucrul practic cu echipament modern și posibilitatea de a obține certificate internaționale, fără decare este foarte complicat de a lucra în companii prestigioase. Studiile și cunoștințele obținute s-au remarcat pozitiv în cariera mea. De asemenea, mi-a plăcut faptul că exemplele practice sunt reale și nu teoretice, rupte de realitate.

Oleg Mojaev,
absolventul anului 2011, Odesa, studii superioare
Automation QA în Comodo

Ceea ce se predă în Academie nu se predă în nicio altă instuție de învățământ a Ucrainei. Aceasta este o realitate. Persoanele ce dețin diplomele IT a altor instituții de învățământ nu cunosc nici 20% din ceea ce cunosc absolvenții Academiei. Spun acest lucru nu doar că prietenii mei au învățat în alte instituții de învățământ dar și de aceea că singur realizam interviuri tehnice. În Academie sunt profesori de valoare: Kodeș Denis, Alex Tumanov, Katea Pinciuk, Mișa Velicico… Mulţumiri speciale tututor.

Cum
lucrăm:

Completați cererea pe site-ul web sau veniți la sediul IT Academiei STEP.

Luând în considerare scopurile și obiectivele Dumneavoastră, vă vom îndruma asupra programului și formei de studii.

După semnarea contractului și achitare, începeți studiile.

La absolvire vă eliberăm diploma IT Academiei STEP și certificate internaționale ce confirmă nivelul Dumneavoastră de cunoștințe.

Departamentul de resurse umane al Academiei vă oferă sprijinul în căutarea locului de muncă după specializare.

Noi facem totul pentru ca studiile la Academie să fie interesante și eficiente.
Nimic de prisos. Doar ceea de ce e nevoie pentru angajare reușită

AVEŢI ÎNTREBĂRI?

ADRESAŢI-LE MANAGERULUI

Doriți să vă trimitem un set de lecții demo?


Da
Nu

Completați formularul, Vă rog


Enter sms-code for confirmation