Studenții STEP IT Academy Moldova au câștigat la IT Campionatul Internațional «Golden Byte 2017», cu fondul de premii 20 000 USD

Chișinău, bd. Decebal 139

Studenții STEP IT Academy Moldova au câștigat la IT Campionatul Internațional «Golden Byte 2017», cu fondul de premii 20 000 USD

La Kiev s-a petrecut finala IT Campionatului Internațional «Golden Byte 2017», care a reunit proiecte inovatoare din 10 țări ale lumii. Mai mult de 300 de participanți au concurat pentru fondul de premii – 20 000 USD.

Deja al nouălea an consecutiv, STEP IT Academy organizează IT Campionatul Internațional «Golden Byte ». Dmitry Korchevskiy, CEO al STEP IT Academy și organizatorul «Golden Byte»: ”Noi am creat «Golden Byte», pentru a uni tinerii talentați care au același scop nobil –– de a schimba lumea cu ajutorul cunoștințelor și tehnologiilor, de a genera inovații, în beneficiul întregii societăți. Putem spune cu siguranță ––  nouă ne-a reușit! Nouă ani la rând noi urmărim cum studenții de la început își creează  proiectele lor pentru participarea la concurs, iar apoi, ideile lor se transformă în startup-uri și ulterior sunt realizate în viață. Aceasta este minunat!“.

Studenții au prezentat proiectele lor în 10 nominalizări diferite, care a fost unite de tema generală a Campionatului «Invent. Creare. Change». În acest an, la Campionat, și-au expus proiectele lor mai mult de 10 000 de persoane. Dintre proiectele expuse sunt multe sociale, care pot schimba viața persoanelor cu dezabilități speciale și ajuta să se bucure de toate posibilitățile tehnologiei moderne. Astfel, locurile premiante au fost luate de startup-uri, care îi vor ajuta pe copiii orbi să învețe, un proiect care va ajuta oamenii orbi să se deplaseze prin oraș și ușor să găsească orice instituție, folosind telefonul mobil.

În plus, proiectele câștigătorilor au ca scop schimbarea utilităților publice. În special, câștigătorul din nominalizarea „Internet of things“, Kirill din Mariupol,  la vârsta de 12 ani a creat un dispozitiv care va ajuta la economisirea energiei. El a devenit cel mai tânăr câștigător din toți cei 9 ani de la existența Campionatului.

În acest an, luând parte pentru prima dată la un asemenea Campionat, participanții din Republica Moldova au câștigat în două nominalizări. Deci, primul loc în nominalizarea ”Networking Technologies” a obținut studentul STEP IT Academy Moldova Vladislav Vrabie. De asemenea, al doilea loc în nominalizarea ”Game Design” i-a fost acordat echipei K- AlienCode: Tavolzhansky Sergey, Galich Juliana și Cymbalyuk Sergey.

Parteneri generali al Campionatului  IT Internațional ”Golden Byte 2017” sunt lideri în domeniul IT: InterSystems, Intel, Dell, StearlingStudio. Parteneri în Moldova: Simpals, Joblist. Partener inovațional: Microsoft.

STEP IT Academy — cea mai mare instituție de învățământ internațională, non-guvernamentală, specializată pe formare în domeniul IT. În prezent, există 46 de filiale în 16 țări ale lumii (Ucraina, Statele Unite ale Americii, Kazahstan, Brazilia, Bulgaria, Lituania și altele).

STEP IT Academy — este munca unei echipe mari de profesioniști din domeniul IT, locul unde sunt pregătiți  programatori calificați, administratori de sistem, specialiști în tehnologii-WEB, designeri, dezvoltatori de aplicații mobile. Să devină student la STEP IT Academy poate fiecare, de la 15 la 55 de ani. La absolvirea studiilor, studenții primesc o diplomă de tip internațional și certificări de la liderii din domeniul IT: Microsoft, Autodesk, Cisco.

Mai multe informații despre IT Campionatul Internațional «Golden Byte»:

www.goldenbyte.org

FB: www.facebook.com/ITGoldenByte

Mai multe informații despre STEP IT Academy:

www.itstep.org

www.itstep.md

FB: https://www.facebook.com/itstepMoldova/

Doriți să vă trimitem un set de lecții demo?


Da
Nu

Completați formularul, Vă rog


Enter sms-code for confirmation