6 echipe finaliste vor reprezenta Republica Moldova la finala Campionatului IT Internațional Golden Byte 2018 in Kiev pe 19-20 mai 2018.

Chișinău, bd. Decebal 139

6 echipe finaliste vor reprezenta Republica Moldova la finala Campionatului IT Internațional Golden Byte 2018 in Kiev pe 19-20 mai 2018.

6 echipe finaliste vor reprezenta Republica Moldova la finala Campionatului IT Internațional Golden Byte 2018 in Kiev pe 19-20 mai 2018.

Ce este ”Golden Byte”?

Reprezintă o oportunitate extraordinară de a prezenta proiectul companiilor de top din domeniul  IT, pentru a face schimb de experiență cu reprezentanții altor țări, și cel mai important, pentru a evalua în mod obiectiv competențele și proiectul propriu. Participanții la IT campionat primesc oferte de angajare de la IT companii internaționale, iar startup-urile participante – își pot găsi investitori, promovare și sprijin de la business angel-i.

Campionatul se petrece al 10-lea an la Kiev, Ucraina, unde anual participă mai mult de 10000 de persoane din Ucraina, Kazahstan, Republica Cehă, Belarus, Letonia, Lituania, Estonia, Moldova și alte țări.

Detalii: http://goldenbyte.org 

În Moldova din cele peste 60 de echipe înscrise au trecut preselecția doar 31. Participanți au reușit să obțină rezultate remarcabile prin multă muncă, dedicație și talent. Înscrierea la campionat s-a efectuat în decurs de 3 luni, până pe 15 martie 2018, după care a urmat etapa de preselecție și nemijlocit finala regională a Campionatului IT internațional „Golden Byte – 2018” desfășurată în cadrul STEP IT Academy Moldova, Chișinău la 5 mai 2018.

La eveniment participanții și-au prezentat proiectele în fața unui juriu profesionist. Fiecare echipă a avut la dispoziție doar 15 minute pentru a demonstra că proiectul său este demn de succes pe arena mondială. Juriul format din parteneri și invitați speciali, reprezentanții companiilor IT din Moldova precum: Endava, Adiax, Simpals, Stellar Groupe ș.a., au apreciat și au pus întrebări participanților, ca în final să-i determine pe cei mai buni. Rezultatele finalei regionale: 5 echipe vor reprezenta Moldova la finala Golden Byte 2018 din Kiev în 4 nominalizări:

 1. Startup Challenge (concurs de design software) la această nominalizare avem doi finaliști: Nicolai Cujba cu proiectul „Born to write CODE” (Liceul Teoretic „Petru Movila”) și Valerii Kogut cu proiectul ”NANO
 2. Networking Technologies (concurs pentru administratorii de sistem) – avem doi finaliști: Alexandru Bezarov și Dmitrii Halushka (STEP IT Academy Moldova)
 3. Game Design (concurs de proiectare și dezvoltare a jocurilor) –  Dumitru Dulgheru și Daniel Savitchi  echipa ”SUDDEN IMPACT
 4. Character Design (concurs de crearea personajelor) – Victor Gulea, care proiectul ”TAIKO” 

Tema  Campionatul IT Internațional ”Golden Byte 2018” – ”Create the new world”

Campionatul IT Internațional „Golden Byte 2018” are următoarele nominalizări:

 1. Startup Сhallenge (concurs de design software)
 2. Networking Technologies (pentru administratorii de sistem)
 3. Mobile Development (concurs al aplicațiilor mobile)
 4. Game Design (concurs de proiectare și dezvoltare a jocurilor)
 5. Character Design (concurs de crearea personajelor)
 6. Web Design (concursul web design)
 7. Short Movie (concursul filmelor de scurt metraj)
 8. NoSQL Expert (concursul aplicațiilor pentru baze de date)
 9. Junior Competition (concurs pentru copii de 10-14 ani)
 10. Microsoft – Next in Tech. Câștigătorii acestei nominalizări vor avea posibilitatea de a participa la două campionate internaţionale: regionala Microsoft Imagine Cup și finala Golden Byte 2018

Organizatorul Campionatului ITSTEP IT Academy – una dintre cele mai mari instituții de învățământ internaționale, specializată pe formare în domeniul IT, având 49 de filiale, prezentă în 17 țări ale lumii din Europa, Asia și America de SUD. Detalii: www.itstep.org,  Filiala STEP IT Academy Moldova. Detalii: www.itstep.md  

Doriți să vă trimitem un set de lecții demo?


Da
Nu

Completați formularul, Vă rog


Enter sms-code for confirmation