Premieră pentru Moldova: s-a desfășurat finala regională a Campionatului IT Internațional ”Golden Byte 2017”

Chișinău, bd. Decebal 139

Premieră pentru Moldova: s-a desfășurat finala regională a Campionatului IT Internațional ”Golden Byte 2017”

6 echipe finaliste vor reprezenta Republica Moldova la finala din Kiev pe 22-23 aprilie. Pentru prima dată în Moldova elevii, studenții și tinerii absolvenți participă la Campionatul IT Internațional ”Golden Byte 2017. 

Ce este ”Golden Byte”?

Aceasta este o oportunitate extraordinară de a prezenta proiectul companiilor de top din domeniul  IT, pentru a face schimb de experiență cu reprezentanții altor țări, și cel mai important, pentru a evalua în mod obiectiv competențele și proiectul propriu. Participanții la IT campionat primesc oferte de angajare de la IT companii internaționale, iar startup-urile participante – își pot găsi investitori, promovare și sprijin de la business angel-i.

Campionatul se petrece al 9-lea an la Kiev, Ucraina, unde anual participă mai mult de 10000 de persoane din Ucraina, Kazahstan, Republica Cehă, Belarus, Letonia, Lituania, Estonia, Moldova și alte țări.

Detalii: http://goldenbyte.org 

În Moldova din cele peste 30 de echipe înscrise au trecut preselecția doar 20. Participanți au reușit să obțină rezultate remarcabile prin multă muncă, dedicație și talent. Înscrierea la campionat s-a efectuat în decurs de 3 luni, până pe 19 februarie 2017, după care a urmat etapa de preselecție și nemijlocit finala regională a Campionatului IT internațional „Golden Byte – 2017” desfășurată în cadrul STEP IT Academy Moldova, Chișinău la 23 martie 2017.

La eveniment participanții și-au prezentat proiectele în fața unui juriu profesionist. Fiecare echipă a avut la dispoziție doar 15 minute pentru a demonstra că proiectul său este demn de succes pe arena mondială. Juriul format din parteneri și invitați speciali, reprezentanții companiilor IT din Moldova, au apreciat și au pus întrebări participanților, ca în final să-i determine pe cei mai buni. Rezultatele finalei regionale: 6 echipe vor reprezenta Moldova la finala Golden Byte 2017 din Kiev în 4 nominalizări:

 1. Startup Challenge (concurs de design software) la această nominalizare ne vor reprezenta Alexandr Gancev și Andrei Coliban cu proiectul ”JOBULARITY
 1. Networking Technologies (concurs pentru administratorii de sistem) – avem doi finaliști: Vasile Gorbatovschi (Universitatea Tehnica a Moldovei) și Vladislav Vrabie (STEP IT Academy Moldova)
 1. Game Design (concurs de proiectare și dezvoltare a jocurilor) – avem două echipe finaliste: Vladimir Bodiul cu jocul „COLONIZER” și  echipa ”ALIENCODESeryozha Tavolzhansky, Uliana Galich, Serghey Tâmbaliuc cu jocul „SOMNA”
 1. Junior Competition (concurs pentru copii de 10-14 ani) – la această nominalizare ne va reprezenta finalistul de doar 12 ani, Artiom Oleinic, care a realizat un proiect web, ”FENOMEN”. 

Tema  Campionatul IT Internațional ”Golden Byte 2017” – ”INVENT. CREATE. CHANGE.” (Inventează. Creează. Schimbă) 

Campionatul IT Internațional „Golden Byte 2017” are următoarele nominalizări:

 1. Startup Сhallenge (concurs de design software)
 2. Networking Technologies (concurs pentru administratorii de sistem)
 3. Mobile Development (concurs al aplicațiilor mobile)
 4. Game Design (concurs de proiectare și dezvoltare a jocurilor)
 5. Character Design (concurs de crearea personajelor)
 6. Web Design (concursul web design)
 7. Short Movie (concurs de realizarea proiecțiilor de filme de scurt metraj)
 8. NoSQL Expert(concurs de realizarea aplicațiilor pentru baze de date)
 9. Junior Competition (concurs pentru copii de 10-14 ani)
 10. Internet of Things (concurs de proiecte inovatoare pentru internetul lucrurilor)

Organizatorul Campionatului ITSTEP IT Academy – una dintre cele mai mari instituții de învățământ internaționale, specializată pe formare în domeniul IT, având 44 de filiale, prezentă în 16 țări ale lumii din Europa, Asia și America de SUD. Detalii: www.itstep.org,  Filiala STEP IT Academy Moldova. Detalii: www.itstep.md  

Doriți să vă trimitem un set de lecții demo?


Da
Nu

Completați formularul, Vă rog


Enter sms-code for confirmation