Workshop dedicat: Cariera IT – o provocare pentru femeia de azi!

Chișinău, bd. Decebal 139

Workshop dedicat: Cariera IT – o provocare pentru femeia de azi!

13 aprilie
17:30
Intrarea
liberă
bd. Decebal 139

A rămas:

zile
ore
minute
secunde
2016/04/13 17:30:00

14

Invităm toți doritorii de la 15 până la 55 ani la workshop dedicat: „Cariera IT – o provocare pentru femeia de azi!” pe data de 13 aprilie, ora 17:30.

Considerăm că astăzi tehnologiile informaționale sunt o oportunitate unică de dezvoltare profesională pentru femeile din toată lumea și mai ales din Moldova. Numărul femeilor care activează și se regăsesc în domeniu IT pe plan internațional crește tot mai simțitor în ultimul timp. La fel și promovarea profesiilor IT în rândul femeilor atât pe plan internațional cât și local este tot mai mare și susținută de diferite proiecte și programe desfășurate de organizații nonguvernamentale și companii din domeniu IT.

Chiar dacă domeniu IT este încă considerat preponderent unul pentru bărbați, doamnele se pot regăsi și activa aici cu succes. Profesionistele de succes din IT zic că din cauza stereotipurilor este mai greu de nimerit în domeniu, în schimb dacă nimerești, creșterea în carieră este mult mai rapidă, decât a bărbaților. Cum și de ce această este posibil, o să aflați în cadrul  workshop-ului unde planificăm să discutăm despre:

  • 10 motive din ce cauză domeniu IT este din ce in ce mai atractiv pentru Doamne;
  • 8 cele mai populare și căutate profesiile din industria IT pentru femei;
  • cum să combini familia și aspiraţiile carieriste, partea business şi cerințele tehnică din IT;
  • 7 trucuri cum să depășești stereotipurile și să ai o carieră de succes în domeniu preponderant bărbătesc;
  • 6 sfaturi cum să începi de la 0 o cariera în IT.

Ex-Comisarul european pentru Agenda Digitală, doamna Neelie Kroes, spune că, dacă am angaja mai multe femei în acest domeniu, nivelul economiei ar creşte foarte mult. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel: „Femeile sunt cel mai mare izvor de talent neexplorat din lume, iar prezenta lor crescuta în IT ar putea reprezenta o soluție pentru viitorul informaticii mondiale”.

Despre oportunitățile, rolul și amenințările profesiei, despre studii și IT STEP Academy Moldova de pregătirea specialiștilor în domeniu IT am dori să discutăm la workshop-ul propus.  

Un pic din istorie:

Bărbații au venit în IT din cauza femeilor, și nu invers. Primul programator și inventator al codului binar a fost Ada Lovelace, o matematiciană engleză și o scriitoare cunoscută. De asemenea, tot o femeie, Grace Murray Hopper, a fost cea care a pus bazele primului compilator pentru limbajele de programare. Aceasta a fost unul dintre primii programatori ai computerului Harvard Mark I, inventând primul compilator pentru un limbaj de programare. Studiul ei a condus la dezvoltarea limbajului COBOL. Mai mult, crearea primului computer digital din lume poarta amprenta unei femei, Adele Goldstine, cea care a scris o descriere tehnica completa pentru primul calculator digital electronic, ENIAC.

Exemplele de femei care au schimbat istoria informaticii pot continua…

Vă așteptăm cu drag la Workshop: Cariera IT – o provocare pentru femeia de azi! ce va avea loc pe data de 13 aprilie, ora 17:30 în incinta STEP IT Academy Moldova, bd. Decebal, 139, et.3, sala 329.

Intrarea liberă.

Datorită locurilor limitate, vă rugăm în mod deosebit să confirmați prezența completând formularul de mai jos sau să vă înregistrați la tel. (înregistrarea disponibilă până la începutul evenimentului):
+373 22 854 680
+373 22 854 688

Înregistrarea încheiată.

13 aprilie
17:30
Intrarea
liberă
bd. Decebal 139

A rămas:

zile
ore
minute
secunde
2016/04/13 17:30:00

Deja s-au înregistrat:

46

Doriți să vă trimitem un set de lecții demo?


Da
Nu

Completați formularul, Vă rog


Enter sms-code for confirmation